Breaksquad

BreakSquad is klaar voor de Olympische Spelen

TheDutch4Kids ondersteunt regelmatig projecten in de regio. Zo kregen de acrobatische dansers van BreakSquad uit Gorinchem vanaf 2017 enkele jaren een belangrijk steuntje in de rug. ,,Het heeft ons geholpen om een eigen studioplek in Gorinchem te creëren voor de dansers en verder te kunnen groeien tot de organisatie die we nu zijn. Het huidige succes hebben we er zeker aan te danken,” zegt Jeroen van der Linden, oprichter van de breakdanceclub en in the breakdance scene bekendstaand als Nazgul.

Breaksquad

In 2013 begon hij het avontuur met tien dansers. Zijn primaire doel was om de dans naar een professioneel level te tillen wat nieuw was voor die tijd, en om daarnaast les te gaan geven aan jongeren. ,,Om hen te laten zien hoe je breakdance kunt inzetten om positief in het leven te staan. Want als ik er die passie uit kon halen, zouden anderen dat ook kunnen,” zegt hij daarover.

BreakSquad is gegroeid tot een club die internationaal meedraait op hoog niveau. Het gezelschap reist de wereld over om shows en demonstraties te geven, verzorgt workshops en lessen op scholen en bij bedrijven en meet zich in wedstrijden in binnen- en buitenland.

Mijlpalen staan er al genoeg op het CV van BreakSquad, zoals de voorstelling tijdens het afscheid van Koning Beatrix, de finale van Holland’s Got Talent 2019 en recent nog een eerste prijs bij een Europese wedstrijd in de UK. ,,Het gaat absoluut lekker. Een aantal dansers is prof, we richten ons op wedstrijden en shows wereldwijd en maken ons op voor deelname aan de kwalificatierondes voor de Olympische Spelen in Breakdance staat in Parijs voor het eerst op de rol als Olympische sport, een gouden kans om ons daar te profileren. We hebben goede kanshebbers.

In de Nederlandse ranking sta ikzelf op de eerste plaats, twee andere dansers van BreakSquad op vier en vijf en bij de dames staat onze Janelle Dongen op de 3de plek.”

De bijdrage die TheDutch4Kids schonk, heeft volgens Jeroen mede het zetje gegeven om die stappen te maken. ,,Het was heel leuk dat het bestuur van TheDutch4Kids eigenlijk meteen enthousiast was over onze club en onze ideeën. Daaruit is een mooie, positieve samenwerking ontstaan. Inmiddels kunnen we onszelf bedruipen en zijn we een volwassen organisatie.”

(Bron: verschenen in het magazine van The Dutch 2022)

Deel dit bericht via
Word vriend