IMG_2694-768x512

Charity Day 2018

De jaarlijkse Charity Day op The Dutch, georganiseerd door de stichting TheDutch4Kids, heeft op dinsdag 30 oktober jl. weer plaatsgevonden en was wederom een zeer geslaagde dag.

Deze spectaculaire golfdag, aangekleed met veiling en loterij, heeft als doel om kinderen meer mogelijkheden te geven in hun leven. Om het geld op de juiste plaats goed te besteden, werkt TheDutch4Kids samen met twee partnerstichtingen het Sikkelcelfonds en drie kinderziekenhuizen die als één partnerstichting samenwerken; Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam.

Tevens doneert TD4K aan de stichting Education for All, die meisjes van het platteland
in Marokko stimuleert en ondersteunt om verder te leren en te studeren.

De lokale stichting BreakSquad uit de omgeving Gorinchem/Leerdam heeft van ons begin 2018 een bijdrage ontvangen, omdat ze een voorbeeld zijn hoe jeugd elkaar onderling helpt om tot betere prestaties te komen. Onder luid applaus heeft BreakSquad deze dag een weergaloze voorstelling gegeven.

We leven in een tijd dat de economische voorspoed ongekend is en dat van iedereen verwacht wordt een bijdrage te leveren aan zinvolle doelen. Als deze verwachting dan ook nog uitkomt, kunnen we als stichting TD4K alleen maar dankbaar zijn.

We zijn als bestuur van TD4K oprecht blij dat we ‘onze’ kinderen weer een financieel handje mogen helpen.

De 70 donerende deelnemers (ook niet-leden) hebben een mooie golfdag gehad en precies tussen de buien door van de mooie golfbaan kunnen genieten.

Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat er een fantastisch resultaat is bereikt. Er is in totaal € 105.000 opgehaald!

Dank aan alle deelnemers, sponsoren, de golfpro’s en The Dutch!

Partnerstichtingen

Stichting Vrienden van het Sophia
Stichting Vrienden van het Sophia
UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis
UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis
Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC
Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC
Sikkelcelfonds
Sikkelcelfonds

Gebundelde krachten drie kinderziekenhuizen

In Nederland wordt één op de zeven kinderen te vroeg geboren, dat wil zeggen voor de 37ste week van de zwangerschap. Jaarlijks worden in Nederland 700 baby’s zelfs al vóór een zwangerschapsduur van 28 weken geboren. Deze kinderen worden opgenomen op de afdeling Intensive Care Neonatologie van één van de academische kinderziekenhuizen.

Speciaal voor TheDutch4Kids bundelen wij onze krachten: Vrienden van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. Gezamenlijk maken wij ons sterk om kinderen de beste kwaliteit van leven te geven. Dat kunnen we alleen met uw hulp. Dankzij donaties is belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk en financieren we projecten die innovatieve zorg op topniveau mogelijk maken.

De opbrengst van dit golftoernooi gaat naar een betere toekomst voor te vroeg geboren kinderen. Sommige kinderen komen al bij 24 weken ter wereld en zijn zo groot als een handpalm en hebben een gewicht van soms onder de 500 gram. Deze groep kinderen heeft gelukkig een steeds grotere overlevingskans, maar staat direct bij de geboorte al op flinke achterstand. Door middel van onderzoek kunnen we beter inzicht krijgen in de ontwikkeling van deze kinderen, zodat we problemen kunnen voorkomen of beperken.

Wij danken u voor uw steun om deze kwetsbare kinderen een kans te geven op een gezondere toekomst!

Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd.

Ieder jaar worden er wereldwijd 300.000 kinderen met sikkelcelziekte geboren. In 2050 zal dit aantal naar schatting oplopen naar 400.000. Mensen met sikkelcelziekte kunnen al op jonge leeftijd te maken krijgen met hersen- en botinfarcten, nierschade, hartfalen en ernstig verlopende infecties. Patiënten met sikkelcelziekte overlijden vaak veel te jong.

Stichting het Sikkelcelfonds is opgericht in 2017 en wil meer aandacht genereren voor de oplossing van de sikkelcelziekte. Met behulp van donaties wil hetSikkelcelfondsbaanbrekend, wetenschappelijk onderzoek financieren, om zo in de toekomst deze slopende en pijnlijke ziekte te genezen.

Impressie van de dag

Word vriend