Close

Charity Day 2021

2 november 2021

Dinsdag 26 oktober 2021 stond in het teken van de Charity Day van TheDutch4Kids. Dit jaar kon het event weer als vanouds worden georganiseerd op de prachtige golfbaan The Dutch in Spijk.

 

Tijdens deze dag is een bedrag van € 121.570 opgehaald voor goede doelen projecten om kinderen een betere toekomst te bieden. Het bedrag wordt verdeeld onder o.a. de drie partnerstichtingen die aan TheDutch4Kids verbonden zijn, te weten Stichting Vrienden van het Sophia, het Sikkelcelfonds en Stichting Hartekind. Daarnaast worden ingediende aanvragen van (regionale) gunningstichtingen verblijd met een donatie.

 

“Wat een bijzonder gevoel om iedereen weer fysiek te mogen treffen”, vertelt Mario Kruijt voorzitter van TheDutch4Kids.  “We mogen terugkijken op een fantastische dag, met een oprecht onverwacht hoge opbrengst voor onze partnerstichtingen”.

 

Stichting Vrienden van het Sophia zal de opbrengst ten goede laten komen aan het nieuwe Sport en Spel Centrum dat in 2022 gerealiseerd zal worden.  Voor kinderen met een chronische ziekte van hart of longen is sporten en spelen vaak minder vanzelfsprekend, maar juist extra belangrijk. Om hun inspanningsmogelijkheden en kwaliteit van leven te verbeteren en een gezonde leefstijl te bevorderen, is een multidisciplinaire aanpak nodig. Daarom wordt binnen het Kinderthoraxcentrum het ‘So Fit & Fun Centrum’ ontwikkeld. Hier wordt alle expertise gebundeld op het gebied van inspanning, fysieke fitheid en leefstijl van chronisch zieke kinderen

 

De opbrengst voor Stichting Hartekind gaat naar het project ‘Hartspierweefsel in kweek’. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Er is op dit moment geen goede behandeling tegen hartfalen bij kinderen. Dit onderzoek heeft tot doel om een 3D kweek van hartspierweefsel te ontwikkelen als model voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Op deze manier willen onderzoekers een stap dichterbij zetten om hartfalen bij kinderen te voorkomen. Meer informatie…

 

De opbrengst voor het Sikkelcelfonds gaat naar het project dat uitgevoerd wordt in het Emma Kinderziekenhuis waarbij met een virtual reality (VR) bril getracht wordt de pijn te verlichten van kinderen met een ondraaglijke pijnaanval in botten of organen (sikkelcelcrise). Hiermee kan de kwaliteit van leven van kinderen met de ziekte sterk verbeterd worden, doordat ziekenhuis opnames voorkomen worden of verkort. Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van pijnlijke sikkelcelcrisen. Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. Patiënten met sikkelcelziekte overlijden vaak veel te jong. Stichting het Sikkelcelfonds wil meer aandacht genereren voor sikkelcelziekte en geld genereren voor onderzoek om de ziekte te verlichten en uiteindelijk te genezen.

 

Fotoimpressie

 

 

 

 

 

2 november 2021